Filo Anlaşma Formu

Biz Sizi Arayalım!







Facebook Paylaş

Haber Duyuru
Önemli! "Blok Muafiyet Kanunu"
Blok Muafiyet Kanunu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız ...
KLİMA GAZ DOLUMU
Tüm Binek Araçların Klima Gaz Dolumu Bakteriyel Temizliği, Kaçak Testi, Vakumlama Ve Diğer Kontrolleri Yapılmaktadır. Bilgi ve Fiyat İçin  02244412837...
YAZ LASTİKLERİNDE KAMPANYA!!
Yaz Lastikeri % 20' ye Varan İndirimlerle Stoklarımıza Girmiştir. Tüm Kredi Kartlarına 9 Taksit  İmkanıyla Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok Bilgi ve Rendevu İçin 02244412837 yi Arayabilirsiniz....
PERİYODİK BAKIM KAMPANYASI
 Motor Yağı , Hava Filtresi , Polen Filtresi , Yakıt Filtresi , Yağ Filtresi İşçilik ve Kdv Dahil 95 TL'den Başlayan Fiyatlarla Üstelik Bütün Kredi Kartlarına 9 Taksit ( Peşin Fiyatına ) İmkanı İle. Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok. Bilgi Ve Rendevu İçin 4412837...
KAR LASTİKLERİ
*PİLOT GARAGE KAR LASTİKLERİNDE ERKEN SİPARİŞ İMKANI SUNUYOR.%20 YE VARAN İSKONTOLARLA VE KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI İLE.. SİPARİŞ VE BİLGİ İÇİN 02244412837 ...

Lpg Ne Kadar Güvenli
     
  LPG GÜVENLİ Mİ? ATİKER BURSA LPG SIRALI SİSTEMLERİ  
 
 
 
 
 
 

LPG Otogaz Kullanımı Dikkat Edilmesi Gerekenler:

LPG Takılan aracınızın tüm işlemleri tamamladık artık aracımız lpg otogaz dönüşümünü bitirdi. Aracımızı herhangi bir kaza ve sıkıntı yaşamadan, minumum lpg tüketimi ile kullanmak isteriz. Kazasız, sorunsuz LPG 'li araç kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bazılarını aşağıda listeledik.

- LPG otogaz alımlarında lpg pompasının aracınızın şamandıra ayarını bozacak şekilde zorlanmasına izin vermeyiniz. Tankın daha fazla alması için araç sağa sola sallanmamalıdır. Lpg tankının güvenlik nedeniyle % 20 sinin boş olması gerekir.

- LPG otogaz alırken sadece lpg fiyatlarını değil güvenebileceğiniz lpg lisansı olan lpg istasyonlarını tercih ediniz. EN589 standardında belirtildiği üzere alınan yakıtın en az 89 MON'a sahip olması gerekir. Filtrasyonu iyi yapılmamış Lpg yakıtları lpg filtrenizin erken tıkanmasına veya aracınızda problemlere neden olabilir.

- Otogaz dolum yapılan yerin plastik kapağının lpg alımı haricinde kapalı olmasına dikkat ediniz.

- LPG Takılan Aracınızın normal bakım ve lpg bakım periyodlarına uymaya çalışınız. Bakım için yapacağınız masraflardan kaçınmak size daha büyük masraflar olarak geri dönebilir.

- Araç ilk çalıştırıldığında ya da motor stop edildiğinde lpg kokusu duyulması normal olmakla birlikte araç çalışmaya devam ederken gaz kokusunun gelmesi kaçak olabileceğini gösterir ihmal edilmeden kontrol ettirilmesi gerekir. Herhangi bir kaçak durumunda araçta sigara içilmemeli, motor ve bütün elektrik aksamı kapatılmalıdır. Soğuk yanıklarına neden olabileceğinden Lpg sızıntısının cilt ile temas etmemesi gerekir.

- Özellikle sıralı sistem haricindeki lpgli araçların belirli aralıklarla benzinle çalıştırılmaları gerekir. Sıralı sistem lpgli araçlar bunu daha seyrek yapabilirler.

- LPG Takılan Araçta bir çeyrek depodan fazla benzin bulundurulmalıdır. LPG tankının doluluk oranı mümkünse çeyrek deponun altına inmeden lpg alımı yapılması daha iyi olacaktır.

- LPG Takılan Aracı ateşe yakın yerlere park yapılmamalıdır. LPG otogaz havadan ağırdır, herhangi bir sızıntı olduğunda en alçak seviyeye yönelecektir. Bu sebeple araçlarda gaz sızıntısı olasılığı düşünülerek kanalizasyon, çukur veya benzeri yerlere park yapılmaması gerekir. Yeraltı otoparklarına yasak devam etmektedir. Eğer araç uzun süre kullanmayacak ve uzun süre garajda tutulacak ise multivalf üzerinde bulunan LPG yakıt kesme valfinin kapatılması gerekmektedir.

- Mutfak tüpüne benzer şekilde olan aracınızdaki LPG tankının; nasıl dolduğunu nasıl boşaltıldığını, vanalarının nasıl açılıp kapatıldığını öğrenmek faydalı olacaktır.

- Burada belirtilmeyip lpg otogaz servisi tarafından belirtilen hususlara dikkatle uyulması gerekir.

- LPG Ne kadar Güvenli? Milyonlarca taşıt ve sabit makina kullanıcılarına LPG yakıtı kullanmaları sağlanmıştır. Bu ülke çapında LPG yakıtının güvenilirliğini kanıtlayıcı bir sonuçtur. Şayet LPG güvenli olmasaydı tüm dünyada sigorta primleri bu yakıtın kullanımını engelleyecek şekilde yasaklayıcı ve sınırlayıcı olurdu.

- LPG Ne kadar Güvenli? Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır.

- LPG Ne kadar Güvenli? Otogazlar için kullanılan yakıt tankları normal yakıt tanklarına oranla darbe ve yüksek ısıya karşı çok daha dayanıklı özel saclardan ECE-R 67-01 'e göre imal edilmektedir. Otogaz tankları üretim aşamasından sonra kaynak yerlerinin röntgeni çekilir ve testlere tabi tutulur. Fabrikadan çıkmadan patlama, açılma, yarılma testinden geçirilerek tüketiciye bayiler ve montajcılar aracılığı ile ulaştırılır.

- LPG Ne kadar Güvenli? LPG tanklarının üzerine bağlanan şamandıra tanktaki sıvı LPG seviyesini ve LPG giriş-çıkışlarını kontrol eden çoklu kontrol ünitesinin yanı sıra yeni uygulamalarda ilave bir valf daha konulmuştur. Şamandıra üzerinde tanka giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar. Şamandıra üzerinde yer alan aşırı akış vanasına ilaveten yeni uygulama ile gelen bobinli valf sayesinde araca arkadan çarpma ve iletim borularının kopma yada kırılması halinde her ikisi birden devreye girerek sistemi otomatik olarak kilitler. Bundan sonra tanktan gaz çıkışı tamamen kesilir. Buda otomobil kullanıcılarının emniyeti sağlar.

- LPG Ne kadar Güvenli? LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır. Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin % 80 'inden fazlası doldurulmamalıdır.

- LPG Ne kadar Güvenli? LPG tankında herhangi bir sebepten dolayı fazla LPG akışı olduğunda (bakır borunun kopması gibi) depoya monte edilen kaçak akım valfi depo çıkışında LPG akışını otomatik olarak keser.;

- LPG Ne kadar Güvenli? LPG kaçağından yangın tehlikesi benzine göre daha azdır.

 

 
     
  Gören Otogaz Bursa - Başlıca İşlemlerimiz:
Lpg Sıralı, Sistem Lpg, Lpg Atiker, Lpg Dönüşüm, Sıralı Sistem Lpg Fiyatları, Lpg Dönüşüm Fiyatları, Atiker Lpg Fiyatları, Lpg Sistemleri, Otogaz Lpg, Otogaz Bursa, Atiker Sıralı Lpg, Atiker Sıralı Sistem Lpg, Atiker, Atiker Bayi, Lpg Sıralı, Sistem Lpg, Lpg Atiker, Lpg Dönüşüm, Sıralı Sistem Lpg Fiyatları, Lpg Dönüşüm Fiyatları, Atiker Lpg Fiyatları, Lpg Sistemleri, Otogaz Lpg, Otogaz, Atiker Sıralı Lpg, Atiker Sıralı Sistem Lpg
 
     
   
Ana Sayfa | Hakkımızda | Servis Hizmetlerimiz | Belgelerimiz | Servis Galeri | İletişim
Google+