Filo Anlaşma Formu

Biz Sizi Arayalım!







Facebook Paylaş

Haber Duyuru
Önemli! "Blok Muafiyet Kanunu"
Blok Muafiyet Kanunu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız ...
KLİMA GAZ DOLUMU
Tüm Binek Araçların Klima Gaz Dolumu Bakteriyel Temizliği, Kaçak Testi, Vakumlama Ve Diğer Kontrolleri Yapılmaktadır. Bilgi ve Fiyat İçin  02244412837...
YAZ LASTİKLERİNDE KAMPANYA!!
Yaz Lastikeri % 20' ye Varan İndirimlerle Stoklarımıza Girmiştir. Tüm Kredi Kartlarına 9 Taksit  İmkanıyla Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok Bilgi ve Rendevu İçin 02244412837 yi Arayabilirsiniz....
PERİYODİK BAKIM KAMPANYASI
 Motor Yağı , Hava Filtresi , Polen Filtresi , Yakıt Filtresi , Yağ Filtresi İşçilik ve Kdv Dahil 95 TL'den Başlayan Fiyatlarla Üstelik Bütün Kredi Kartlarına 9 Taksit ( Peşin Fiyatına ) İmkanı İle. Küçük Sanayi Sitesi 10/A Blok. Bilgi Ve Rendevu İçin 4412837...
KAR LASTİKLERİ
*PİLOT GARAGE KAR LASTİKLERİNDE ERKEN SİPARİŞ İMKANI SUNUYOR.%20 YE VARAN İSKONTOLARLA VE KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI İLE.. SİPARİŞ VE BİLGİ İÇİN 02244412837 ...

Bursa Amortisor
Amortisörlerin Başlıca Görevi ve Amortisör Dizaynları
Amortisörlerin başlıca görevi lastiklere dikey bir kuvvet uygulamak suretiyle yol ile olan temaslarını daimi kılmaktır. Bugün kullanımda olan iki tip amortisör dizaynı vardır: Çift-tüp ve tek tüp(mono-tüp) dizayn.
Alışılagelmiş klasik çift-tüp dizayn amortisörler dikey monte edilmek zorundadır.
Tek-tüp dizayn amortisörler ise yüksek basınçlara dayanıklı, hem dikey, hem yatay her iki konumda da çalışabilecek amortisörlerdir.

Amortisörler Nasıl Çalışır?
Amortisörler sıvının yer değiştirmesi prensibine göre çalışır. Eğer amortisörü bir piston olarak kabul edersek, amortisörün yukarı-aşağı hareketlerinde bu piston içerisindeki hidrolik sıvı gerçekleşen bu hareketler sırasında küçük deliklerden geçmeye zorlanır. Ancak bu ufak delikler pistonun bir tarafından diğer bir tarafına büyüklüklerine göre ancak belirli bir miktarda sıvının geçmesine izin verirler. Böylelikle yay ve süspensiyon sisteminin hareketleri ağırlaşıp dengelenir, tabi tüm bu enerji azaltımı sırasında da ısı açığa çıkar. Sonuç olarak amortisörler otomobilin lastiklerinin yere daha sağlam ve devamlı temas etmesini sağlar, yatmayı, kaymayı, zıplamayı, fren sırasında dalmayı ve hızlanma sırasında ön tarafın yükselmesini, arka tarafın çökmesini engeller/azaltır.

AMORTİSÖR
Otomobil üreticileri müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek amacıyla otomobile ait parçaların geliştirilmesi için büyük miktarlarda zaman ve para harcarlar. Burada amaç makul seviyede bir performans sunmakla birlikte özellikle konforlu ekipmanlar üretmek, ve bunu gerçekleştirirken de maliyetleri minimuma indirmektir. Konuya süspansiyon sistemi açısından bakıldığında da bu durum geçerlidir. Ayrıca sürücülerin çoğunun performanstan çok konforu ön planda tutan bir süspansiyon sistemini tercih edecekleri açıktır. Hatta GTI sürücülerinin dahi tamamının yerden sadece 7-8 cm. yüksekliğinde ve kısa bir sigara paketini bile devirebilecek kadar yere yakın bir otomobille yolculuk etmeyi tercih etmeyeceklerini göz önünde bulundurmak gerekir. İşte tüm bu sebeplerden ötürü fabrika çıkışında otomobillerin tamamına yakını performans düşkünlerine ‘yumuşak’ veya ‘yüksek’ gelecek bir süspansiyon sistemi ile donatılmış olarak satışa sunulur.
Herşeyden önce başarılı bir yol tutuşu, keskin bir direksiyon hakimiyeti ve viraj performansı için daha kısa ve sert spor yaylar ve yine mümkünse daha kısa ve sert spor amortisörler iyi bir başlangıç olacak ve bu konudaki şikayetlerin tamamına yakınını giderecektir. 
Bu işi mümkün olduğunca ucuza getirebilmek amacıyla eski amortisörler, hatta kesip kısaltmak suretiyle eski yayların kullanımı akla gelebilir. Eski yayların kullanımı bu yayların spor yaylara göre daha yumuşak olmaları sebebiyle arzu edilen sonucu vermeyecektir. Hele ki bu yayların kesilip kısaltılmaları arzu edilen sonucu vermemelerinden öte son derece tehlikelidir. Yine eski amortisörlerin kullanımı yerine hem daha sert spor amortisörler, özellikle de bu iş tam hakkıyla yapılmak isteniyorsa orijinalden daha kısa olan tipler tercih edilmelidir. Hem yay, hem de amortisör konusunda piyasada tercih edilecek kaliteli birçok marka olmakla birlikte Bilstein-Eibach ikilisi iyi bir seçim olabilir. Maddi olanaklar elverse dahi bazı otomobillerin belirli modellerine ait ürünleri bulmak zor olduğundan, ‘markasız’ veya ‘bilinmeyen’ markalara yatırım yapmamak kaydıyla diğer tanınmış markalardan da seçim yapabilirsiniz. Eğer satıcı tüm iknaları sonucu sizi piyasada bilinmeyen örneğin bir yay almaya ikna ederse de, en fazla 5-6 ay sonra otomobilinizin yayın kötü kalitesinden dolayı arabanızın ön tarafının ‘çöktüğünü’ görebilirsiniz.
Ana Sayfa | Hakkımızda | Servis Hizmetlerimiz | Belgelerimiz | Servis Galeri | İletişim
Google+